Dokumentin sisältö

Tämä dokumentti on kertomus moottoripyörällä tehdystä matkasta Ranskaan (kartta) etanoita syömään. Matka aloitetaan Suomesta, jonne myös palataan matkakertomuksen lopussa.

Paikkanimien kirjoitusasu saattaa tarinassa vaihdella. Syy siihen on esimerkiksi se, että välillä nimi on otettu paperikartasta ja välillä vaikka navigaattorin karttaohjelman kartasta. Toisista passoista (= solatie) on myös esimerkiksi käytetty toisinaan Italiankielistä nimeä ja toisinaan jonkun muun kielistä. Tästä ei kumminkaan ole haittaa kuin tosi niuhoille, jotka voivat lukemisen lopettaa jo tähän.

Varoitus! Lue tämä ennenkuin jatkat matkakertomuksen lukua. Tämä matkatarina sisältää moottoripyöräilyn lisäksi voimakasta kielenkäyttöä, alkoholin nauttimista, etanoiden syöntiä sekä haistaan matkan aikana aika ajoin pahalta. Lisäksi käydään pahan hajuisessa WC'ssä sekä nähdään eroottinen uni. Mikäli psyykkesi ei näitä kestä tai et edes tiedä, mikä se semmoinen eroottinen uni on, niin lukeminen kannattaa lopettaa jo tähän.

Mielipiteet

Hyvin monilla ihmisillä on omia mielipiteitä poislukien "joo joo" -ihmiset. Ja vankkoja mielipiteitä löytyy myös tämän moottoripyörämatkan matkanneelta ja tämän matkakertomuksen tekijältä. Mielipiteet ovat omiani, eikä niillä ole tarkoitus mielistellä muita ihmisiä eikä varsinkaan eläimiä. Niiden kanssa lukija voi olla eri mieltä, mutta se on aivan turhaa, eikä eriäviä mielipiteitä huomioida tässä matkakertomuksessa millään lailla.

Miksi tämä dokumentti on julkaistu web-sivustolla eikä blogina?

Voin olla hiukan vanhanaikainen, mutta tässä web-sivuillani julkaistussa matkakertomuksaessa edetään ajan suhteen gronologisessa järjestyksessä. Eli matkan alku löytyy kertomuksen alusta ja esimerkiksi matkan loppuvaiheet löytyvät matkakertomuksen loppupuolelta. Ja sama rautalangasta: Mitä aikaisemmin joku asia on koettu ja/tai nähty, sitä aikaisemmin se matkakertomuksestani löytyy.

Edellisestä poiketen monissa lukemissani blogeihin tehdyissä matkakertomuksissa asia on päinvastoin. Eli alkaessani lukea blogimatkakertomusta, ollaankin jo perillä, vaikka matkalle ei olla vielä edes lähdetty. Miksi enää jatkaa lukemista, jos ollaan jo perillä? Joka kerta tosi hämmentävää! Eikö olekkin?

Vihje: Jos olet blogi-orientoitunut, niin aloita kertomukseni lukeminen lopusta ja koe tapahtumat täten ajallisesti uusimmasta vanhimpaan (= väärässä järjestyksessä).

Valokuvat

Juttuun liittyvät valokuvat löydät tarinan vasemmalta puolelta ja niitä klikkaamalla kuvasta saa näkyviin suuremman version samasta kuvasta. Osan kuvia voit selata eteen/taakse käyttämällä nuolinäppäimiä kunhan ensin olet ottanut klikkaamalla yhden kuvan esiin suurempana.

Pääsääntöisesti kuvatekstit noudattavat kaavaa: Maa – tie/paikka – selite. Tarkoitus on ollut se, että kuvatekstin ja kartan avulla paikan löytää uudestaan ja uudestaan, jos siihen tuntuu olevan tarvetta.

Matkakertomuksen web-sivuston tekijän vastuu

En ota minkäänlaista henkilökohtaista vastuuta siitä mielihyvästä, jota tätä tarinaa lukeva henkilö kokee. Tämän tarinan saa lukea vain omalla vastuulla!

Sivuston tekniset ominaisuudet

Web sivusto on generoitu tekemälläni “OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla ja sivut on viimeistelty HTML Tidy’llä. Lopuksi ne on validoitu (W3C, HTML 4.01 ja W3C, css).

Versionhallintaa varten jokaisen sivun lopussa on päiväys aikaleimoineen ja “OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla generoiduissa sivuissa myös generaattorin versionumero.

Sivujen käyttöohje

Pikkukuvat löytyvät osakohtaisesti vasemmasta reunasta. Klikkaamalla pikkukuvaa saat siitä näkyviin suuremman kuvan. Sivuston navigointilinkit löytyvät sivun alalaidasta ja pysyvät paikoillaan riippumatta siitä, missä kohtaa olet tekstiä lukemassa tai pikkukuvia katselemassa.

Lukijan ei tarvitse olla motoristi, mutta ihan kaikkea silloin ei välttämättä tästä jutusta ymmärrä. Jos on alueelta karttoja, niin silloin tarinasta saa vielä enemmän irti.

Versiot

6.0

Lisätty panoraamakuvia.

5.0

Lisätty JavaScript menu sivun vasempaa ylälaitaan Dojo'a käyttäen. Tämä koskee kaikkia muitakin matkatarinoita.

4.0.1, 4.0.2, 4.0.3, 4.0.4, 4.0.5, 4.0.6.

Muutama kiritusvihre korjattu.

4.0

Ensimmäinen maailmanlaajuiseen levitykseen (web) laitettu versio.

3.1

Lisätty kuvat teksteineen sekä korjattu muutama kiritusvihre...

3.0

Ensimmäinen tekstiosuudeltaan "valmis", mutta oikolukematon versio. Kuvat vielä puuttuvat.

2.0

Juttu raapastu häthätää kasaan.

1.4

Valokuvat vihdoin ja viimein dokumentoitu. Kuvien valinta sivuille tosin vielä aloittamatta.

1.0

Reissulta palattu n. 3000 valokuvaa matkassa onnellisesti ja onnellisena kotiin. Kuvien dokumentointi alkanut laiskasti mutta hitaasti.

Matkakertomuksen tekeminenhän alkaa minulla aina siitä, että dokumentoidaan kaikki matkan aikana otetut valokuvat: Maa - paikka - selite.

0.0

Eräänä loppusyksyn iltana etusormeni työntyessä ensimmäistä niveltä myöden oikeaan sieraimeeni päätin tehdä kesällä moottoripyörämatkan.

OH3CH's Spectacular Web Production tool v 5.4.0
Generated: 24.04.2010, 17:24:51
Copyright 2010 © OH3CH