Dokumentin sisältö

Tämä web-dokumentti sisältää matkakertomuksen kesäkuisesta moottoripyörämatkasta Norjan vuonoalueelle. Kotoa Suomesta lähdetään ja sinne tarinan lopussa myös palataan (kartta).

Varoitus! Lue tämä ennenkuin jatkat matkakertomuksen lukua. Moottoripyöräilyn lisäksi tämä matkakertomus sisältää paikoin voimakasta kielenkäyttöä, päihteiden nauttimista sekä seikkaperäisen selvityksen siitä, miksi matkan aikana digikuviksi kuvatut sauvakirkot on deletoitu pysyvästi. Lisäksi kuvin ja sanoin on esitetty, mitä järkyttävää haulikolla ampumalla saadaan aikaan (Lue: Ei todellakaan sovi herkille ihmisille!). Mikäli uskot pahoittavasi mielesi edes yhdestä edelläkuvatusta seikasta, on tämän tarinan lukeminen syytä lopettaa jo tähän. Tarinaa ei myöskään suositella alle 21 vuotiaille, sillä reissu on tehty 81 kilowattisella moottoripyörällä.

Paikannimet on kirjoittu siinä muodossa, kun ne ovat kartasta löytyneet, mutta toisinaan hieman kirjoitusvirheillä lisättynä.

Mielipiteet

Tarinassa saattaa esiintyä välillä voimakkaitakin mielipiteitä tai eri tunneskaaloja, mutta kukin kokekoon tarinan siten kuin haluaa ja asioistakin kukin lukija voi olla haluamaansa mieltä.

Miksi tämä dokumentti on julkaistu webissä?

Tarina on oikeastaan kirjoitettu itselleni myöhempää matkan muistelua varten. Itse olen saanut vinkkejä muiden matkakertomuksista, joten se on pääsyy tämän moottoripyörämatkatarinan julkaisuun.

Valokuvat

Juttuun liittyvät valokuvat löydät tarinan vasemmalta puolelta ja niitä klikkaamalla aukeaa aina hieman suurempi kuva kuvateksteineen omaan erilliseen ikkunaan.

Pääsääntöisesti kuvatekstit noudattavat kaavaa: Maa – tie/paikka – selite. Tarkoitus on ollut se, että kuvatekstin ja kartan avulla paikan löytää uudestaan ja uudestaan, jos siihen tuntuu olevan tarvetta.

Sivun tekijän vastuu

Tämän moottoripyörämatkan läpi käyneenä ja tämän dokumentin kirjoittajana, en ota vastuuta siitä, mikäli lukijasta tulee moottoripyöräilystä tai Norjasta riippuvainen. Tarinan saa lukea vain omalla vastuulla.

Sivuston tekniset ominaisuudet

Web sivusto on generoitu tekemälläni “OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla ja sivut on viimeistelty HTML Tidy’llä. Lopuksi ne on validoitu (W3C, HTML 4.01 ja W3C, css).

Versionhallintaa varten jokaisen sivun lopussa on päiväys aikaleimoineen ja “OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla generoiduissa sivuissa myös generaattorin versionumero.

Sivujen käyttöohje

Alhaalla on navigointilinkit ja vasemmasta reunasta löytyvät mahdolliset kuvat, jotka kyseiseen tekstinpätkään jollain tavalla kuuluvat. Hiirellä klikkaamalla kuvat aukeavat omaan ikkunaansa. Kuvaikkuna on yhteinen kaikille kuville, joten sitä ei tarvitse välillä sulkea.

Lukijan ei tarvitse olla motoristi, mutta ihan kaikkea silloin ei välttämättä tästä jutusta ymmärrä. Jos on alueelta karttoja, niin silloin tarinasta saa vielä enmmän irti.

Versiot

4.0

Muutettu isommat kuvat avautumaan erillisikkunan sijaan Torstein Hønsi'n High Slide JavaScriptin avulla. Tämä muutos on lähinnä tekninen muutos ja vaikuttaa ainoastaan kuvien esitystapaan ei sisältöön.

3.1

Lisätty kuvat teksteineen sekä korjattu muutama kiritusvihre...

3.0

Ensimmäinen tekstiosuudeltaan julkaistu, mutta oikolukematon versio. Kuvat vielä puuttuvat.

2.1

Karttafunktiota (php) hiukan muutettu. Yritetty eliminoida IE8.0 selaimen kanssa ilmenneitä ongelmia siinä kumminkaan onnistumatta. Vihje: Jos käytät IE8.0 selainta ja kartat eivät näy, niin käytä ”Compatibility view” asetusta.

2.0

Juttu raapastu häthätää kasaan.

1.1

Valokuvat dokumentoitu. Kuvien valinta sivuille vielä aloittamatta.

1.0

Reissu heitetty ja Norjassa käyty. Valokuvien (reilut 1400 kappaletta) dokumentoiminen alkanut vaihtelevalla aktiviteetilla. Välillä on taas ollut ikävä dinosaurusaikaa, jolloin diakuvia tuli maksimissaan reissua kohden vain 360 kappaletta.

Kaikki tarinat olen kumminkin aina aloittanut valokuvien dokumentoinnilla. Ne helpottavat aina myös tarinan kirjoittamista julkaisumuotoon tukemalla päiväkirjojen merkintöjä.

0.1

Matkakohde on vaihtunut loma-ajankohdan yllättävästä aikaistumisesta Alpeista Norjaan.

0.0

Edellisen Italian Dolomiiteille suuntautuneen reissun aikana tein päätöksen ajella seuravanakin kesänä Alpeille.

OH3CH's Spectacular Web Production tool v 5.4.0
Generated: 21.01.2010, 11:33:22
Copyright 2010 © OH3CH