Dokumentin sisältö

Tämä dokumentti on tarina moottoripyörämatkasta Tampereelta Sveitsiin James Bond’in (kyllä, juuri se 007 heppu) jalanjäljille. Alkumatkasta kiemurrellaan jonkin aikaa Ruotsissa ja Tanskassa, lopuksi tullaan takaisin Manseen (kartta).

Sivusto on pyritty tekemään niin kevyeksi, että lukeminen onnistuu hitaallakin Internet-yhteydellä.

Paikannimet on kirjoittu siinä muodossa, kun ne ovat kartasta löytyneet. Useista lähteistä johtuen, samoista paikoista saattaa olla useampia kirjoitusasuja, mutta liian kanssahan aina pärjää.

Sivuston tekniset ominaisuudet

Selaimesi tarvitsee tuen tyylisivuille sekä Java Sriptille. Web sivusto on generoitu tekemälläni ”OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla ja sivut on viimeistelty HTML Tidy’llä. Lopuksi ne on validoitu (W3C, HTML 4.01 ja W3C, css).

Versionhallintaa varten jokaisen sivun lopussa on päiväys aikaleimoineen ja ”OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla generoiduissa sivuissa myös generaattorin versionumero.

Sivujen käyttöohje

Alhaalla on navigointipainikkeet. Jokaisella sivulla painikkeet ovat aina samassa paikassa, eikä sivua tarvitse navigoinnin esiinsaamiseksi rullailla hiirellä. Painikkeiden joukosta löytyy myös linkki karttasivulle, jos kartta jollain tavalla tarinan aukiolevaan osaan liittyy.

Vasemmasta reunasta löytyvät mahdolliset kuvat, jotka kyseiseen tekstinpätkään jollain tavalla kuuluvat. Kuvat aukeavat hiirellä klikkaamalla omaan ikkunaansa. Kuvaikkuna on yhteinen kaikille kuville, joten sitä ei tarvitse välillä sulkea.

Mielipiteet

Tässä matkamoottoripyöräilytarinassa esiintyy välillä rajujakin mielipiteitä, mutta niistä lukijan ei kannata pahoittaa omaa mieltään. Lukija voi olla mitä mieltä tahansa, mutta kyseisellä mielipiteellä ei ole mitään vaikutusta tähän tarinaan ja/tai sen kirjoittajaan.

Valokuvat

Valokuvissa on keskitytty niihin asioihin, joita kameran esillä oleessa on ollut lähistöllä. Kuvien selitetekstiin on yleensä laitettu: Maa – tie/paikka – kuvan selite.

Miksi tämä dokumentti on julkaistu webissä?

Tämänkin matkakertomuksen olen tehnyt itseäni varten. Nettiin se on julkaistu siksi, että minusta on mukavaa lukea toisten (motoristien) kirjoittamia matkakertomuksia. Se, että jos tästä matkakertomuksesta joku muu saa ideoita omaan matkaansa, on pelkkää plussaa, muttei ole tarinan itsetarkoitus.

Muuta

Tämän moottoripyörämatkan läpi käyneenä ja tämän dokumentin kirjoittajana, en ota vastuuta siitä, mikäli lukijasta tulee matkamoottoripyöräilystä tai Alppimaisemista riippuvainen. Tarinan saa lukea vain omalla vastuulla.

Versiot

3.1.0

Kiritusvihreitä korjailtu. Yhtä vuosilukua muutettu sadalla vuodella.

3.0.2

Kiritusvihreitä korjailtu.

3.0.1

Kiritusvihreitä korjailtu.

3.0

Ensimmäinen valmis kokonainen reissujuttu karttoineen (Google Maps) päivineen.

1.0

Kaikki matkadiat skannattu digitaaliseen muotoon.

0.8

Matka toteutettu ja dokumentointi hitaassa, mutta hyvässä vauhdissa.

0.0

Eräänä toukokuun viikonloppuna tuli aivastaessa mieleen viimeisin elokuvissa näkemäni James Bond elokuva: Moonraker (1979). Siitä aivastuksesta tuli pakottava tarve käydä jossain, missä James Bond’kin on käynyt. Matkan päätin tehdä moottoripyörällä, jos vain suinkin mahdollista.

OH3CH's Spectacular Web Production tool v 5.4.0
Generated: 12.05.2008, 21:30:10
Copyright 2008 © OH3CH