Dokumentin sisältö

Tämä web-dokumentti sisältää tarinan heinäkuisesta moottoripyörämatkasta Italian Dolomiiteille. Kotoa Suomesta lähdetään ja sinne tarinan lopussa myös palaan (kartta).

Paikannimet on kirjoittu siinä muodossa, kun ne ovat kartasta löytyneet, mutta toisinaan hieman kirjoitusvirheillä lisättynä.

Sivuston tekniset ominaisuudet

Web sivusto on generoitu tekemälläni “OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla ja sivut on viimeistelty HTML Tidy’llä. Lopuksi ne on validoitu (W3C, HTML 4.01 ja W3C, css).

Versionhallintaa varten jokaisen sivun lopussa on päiväys aikaleimoineen ja “OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla generoiduissa sivuissa myös generaattorin versionumero.

Kehyksistä olen nyt luopunut ja sivut saa näkymään ilman niitä. Kuvat sentää aukeavat vieläkin omaan ikkunaansa.

Sivujen käyttöohje

Alhaalla on navigointilinkit ja vasemmasta reunasta löytyvät mahdolliset kuvat, jotka kyseiseen tekstinpätkään jollain tavalla kuuluvat. Hiirellä klikkaamalla kuvat aukeavat omaan ikkunaansa. Kuvaikkuna on yhteinen kaikille kuville, joten sitä ei tarvitse välillä sulkea.

Lukijan ei tarvitse olla motoristi, mutta ihan kaikkea silloin ei välttämättä tästä jutusta ymmärrä. Jos on alueelta karttoja, niin silloin tarinasta saa vielä enmmän irti.

Mielipiteet

Tarinassa saattaa esiintyä välillä voimakkaitakin mielipiteitä tai eri tunneskaaloja, mutta kukin kokekoon tarinan siten kuin haluaa ja asioistakin kukin lukija voi olla haluamaansa mieltä.

Valokuvat

Juttuun liittyvät valokuvat löydät tarinan vasemmalta puolelta ja niitä klikkaamalla aukeaa aina hieman suurempi kuva kuvateksteineen omaan erilliseen ikkunaan.

Pääsääntöisesti kuvatekstit noudattavat kaavaa: Maa – tie/paikka – selite. Tarkoitus on ollut se, että kuvatekstin ja kartan avulla paikan löytää uudestaan ja uudestaan, jos siihen tuntuu olevan tarvetta.

Miksi tämä dokumentti on julkaistu webissä?

Tarina on oikeastaan kirjoitettu itselleni myöhempää matkan muistelua varten. Itse olen saanut vinkkejä muiden matkakertomuksista, joten se on pääsyy tämän moottoripyörämatkatarinan julkaisuun.

Muuta

Tämän moottoripyörämatkan läpi käyneenä ja tämän dokumentin kirjoittajana, en ota vastuuta siitä, mikäli lukijasta tulee moottoripyöräilystä tai alpeista riippuvainen. Tarinan saa lukea vain omalla vastuulla.

Versiot

4.0.1

Karttojen virittelyä (lähinnä php ja xml muutoksia).

4.0.0

Lisätty karttalinkit tekstisivujen loppuun (Google Maps).

3.0.1 ... 3.0.6

Kiritusvihreitä korjattu.

3.0

Ensimmäinen Internetissä julkaistu versio, jossa on myös kuvat ovat mukana.

2.0

Tekstiosuus valmiina, mutta kuvat puuttuvat. Kuvia kutistettu pienemmiksi ja vielä pienemmiksi.

1.0

Noin 1901 valokuvaa on vihdoin kutistettu 1280x854 kokoisiksi ja kaikki kuvat on dokumentoitu (maa – tie tai paikka – kuvan aihe). Tuntuu alkavan digikameralla kuvamäärä lähennellä jo hulluutta, mutta lomallahan voi aina kukin tehdä mitä huvittaa.

0.0

Uusi reissu alkoi itämään ajatuksissa heti edellisen reissun kotiinpaluun ja vessassakäynnin jälkeen.

OH3CH's Spectacular Web Production tool v 5.4.0
Generated: 25.03.2008, 20:15:31
Copyright 2008 © OH3CH