Dokumentin sisältö

Tässä web-sivustossa käydään pikapikaa moottoripyörällä Suomesta Ranskan Col de la Bonette’lla ja lopuksi tullaan takaisin Suomeen (kartta).

Sivusto on pyritty tekemään niin kevyeksi, että sen lukeminen hitaahkollakin Internet-yhteydellä on mahdollista ja mukavaa. Se on toteutettu pitämällä kuvat pieninä, sekä yksittäisten sivujen koko on rajoitettu maksimissaan pariin kolmeen A4-sivuun.

Paikannimet on kirjoittu siinä muodossa, kun ne ovat kartasta löytyneet, mutta toisinaan hieman kirjoitusvirheillä lisättynä.

Sivuston tekniset ominaisuudet

Selaimesi tarvitsee tuen tyylisivuille, Java Sriptille sekä kehyksille. Web sivusto on generoitu tekemälläni ”OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla ja sivut on viimeistelty HTML Tidy’llä. Lopuksi ne on validoitu (W3C, HTML 4.01 ja W3C, css).

Versionhallintaa varten jokaisen sivun lopussa on päiväys aikaleimoineen ja ”OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla generoiduissa sivuissa myös generaattorin versionumero.

Sivujen käyttöohje

Alhaalla oikealla on navigointikehys (=Frame). Jokaisella sivulla se on aina samassa paikassa, eikä sivua tarvitse navigoinnin esiinsaamiseksi rullailla hiirellä. Navigointilinkit ovat jokaisella sivulla omassa kehyksessään ja pysyvät täten myös paikoillaan. Tämän vuoksi ne ovat aina näkyvissä ja niiden käyttö juoheaa.

Vasemmasta reunasta löytyvät mahdolliset kuvat, jotka kyseiseen tekstinpätkään jollain tavalla kuuluvat. Hiirellä klikkaamalla kuvat aukeavat omaan ikkunaansa. Kuvaikkuna on yhteinen kaikille kuville, joten sitä ei tarvitse välillä sulkea.

Mielipiteet

Tekstissä esiintyvät mielipiteet ovat kaikki omiani ja jos niistä lukija haluaa pahoittaa mielensä, niin se hänelle suotakoon.

Valokuvat

Valokuvat ovat kaikki minun ottamiani. Pääpaino on jälleen kerran ollut ottaa yleiskuvia niistä asioista ja paikoista, jotka tällä matkalla ovat olleet jollakin tavalla minulle tärkeitä kuvanottohetkellä.

Miksi tämä dokumentti on julkaistu webissä?

Tarina on oikeastaan kirjoitettu itselleni myöhempää matkan muistelua varten. Itse olen saanut vinkkejä muiden matkakertomuksista, joten se on pääsyy tämän moottoripyörämatkatarinan julkaisuun Internetissä.

Muuta

Tämän moottoripyörämatkan läpi käyneenä ja tämän dokumentin kirjoittajana, en ota vastuuta siitä, mikäli lukijasta tulee moottoripyöräilystä tai alpeista riippuvainen. Tarinan saa lukea vain omalla vastuulla.

Versiot

5.0

Lisätty kartat (Google Maps). Korjattu muutama kiritusvihre.

4.0

Navigoinnin ja tulostuslinkin tekstit suomennettu. Lisätty yksi puuttunut euron merkki (=e).

3.0.1...3.0.2

Joitakin löytyneitä ”kiritusvihreitä” korjailtu.

3.0

Ensimmäinen Internetissä julkaistu versio, jossa on myös kuvat ovat mukana.

2.0

Tekstiosuus valmiina, mutta kuvat puuttuvat. Kuvia kutistettu pienemmiksi ja vielä oienemmiksi.

1.0

Lähes 1500 valokuvaa on vihdoin kutistettu 1280x854 kokoisiksi ja kaikki kuvat on dokumentoitu (maa – tie tai paikka – kuvan aihe). Jo nyt on ikävä dinosaurusaikaa (= diakuvia), sillä dioja tuli maksimissaan otettua vain kymmenen rullaa (=360 kuvaa) matkan pituudesta riippumatta.

0.1

Matkapäiväkirja on täynnä tekstiä kannesta kanteen, eli reissu on heitetty. Matkapäiväkirjaan tuli tällä reissulla kirjoitettua enemmän kuin koskaan aikaisemmin!

0.0

Reilu tunti sen jälkeen, kun olin tullut edelliseltä mp-kesälomareissulta alkoi itämään ajatus uudesta reissusta.

OH3CH's Spectacular Web Production tool v 5.4.0
Generated: 28.03.2008, 18:42:05
Copyright 2006 © OH3CH