Dokumentin sisältö

Tässä web-sivustossa on matkamotoristin kertomana moottoripyöräreissu Tampereelta Runde’n lintusaarelle Norjaan ja takaisin Tampereelle (kartta).

Sivusto on pyritty tekemään niin kevyeksi, että lukeminen onnistuu hitaallakin Internet-yhteydellä. Tekstiosuutta lukiessa siihen mahdollisesti sisältyvät kuvat latautuvat viereiseen kehykseen (= frame), eikä latautuminen haittaa tekstiosan lukemista (= tekstiosassa ei ole kuvia).

Paikannimet on kirjoittu siinä muodossa, kun ne ovat kartasta löytyneet, mutta toisinaan hieman kirjoitusvirheillä lisättynä.

Sivuston tekniset ominaisuudet

Selaimesi tarvitsee tuen tyylisivuille, Java Sriptille sekä kehyksille. Web sivusto on generoitu tekemälläni ”OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla ja sivut on viimeistelty HTML Tidy’llä. Lopuksi ne on validoitu (W3C, HTML 4.01 ja W3C, css).

Versionhallintaa varten jokaisen sivun lopussa on päiväys aikaleimoineen ja ”OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla generoiduissa sivuissa myös generaattorin versionumero.

Sivujen käyttöohje

Alhaalla oikealla on navigointikehys (=Frame). Jokaisella sivulla se on aina samassa paikassa, eikä sivua tarvitse navigoinnin esiinsaamiseksi rullailla hiirellä. Navigointilinkit ovat jokaisella sivulla omassa kehyksessään ja pysyvät täten myös paikoillaan. Tämän vuoksi ne ovat aina näkyvissä ja niiden käyttö juoheaa.

Vasemmasta reunasta löytyvät mahdolliset kuvat, jotka kyseiseen tekstinpätkään jollain tavalla kuuluvat. Hiirellä klikkaamalla kuvat aukeavat omaan ikkunaansa. Kuvaikkuna on yhteinen kaikille kuville, joten sitä ei tarvitse välillä sulkea.

Mielipiteet

Tekstissä esiintyy mielipiteitäni, mutta lukija saa olla mitä mieltä haluaa. Tosin lukijan omilla mielipiteillä ei ole vaikutusta tähän matkakertomukseen millään lailla.

Valokuvat

Valokuvat on kaikki minun ottamiani tukemaan tavalla tai toisella tekstiosuutta.

Miksi tämä dokumentti on julkaistu webissä?

Tämänkin matkakertomuksen olen tehnyt itseäni varten. Nettiin se on julkaistu siksi, että minusta on ollut mukavaa lukea toisten (motoristien) kirjoittamia matkakertomuksia. Se, että jos tästä matkakertomuksesta joku muu saa ideoita omaan matkaansa, on pelkkää plussaa, muttei ole tarinan itsetarkoitus.

Muuta

Tämän moottoripyörämatkan läpi käyneenä ja tämän dokumentin kirjoittajana, en ota vastuuta siitä, mikäli lukijasta tulee moottoripyöräilystä tai Norjasta riippuvainen. Tarinan saa lukea vain omalla vastuulla.

Välillä ajataan niin mutkaisella tiellä, että kypärän käyttö lukiessa on enemmän kuin suotavaa.

Versiot

4.0

Lisätty ”suurin piirtein” hehtaarillaan olevat kartat. Karttoja tehdessä huomatut kiritusvihreet on korjattu.

3.1

Navigoinnin ja tulostuslinkin tekstit suomennettu.

3.0

Ensimmäinen valmis kokonainen reissujuttu.

2.0

Tekstiosuus on kirjoitettu. Statistiikka puuttuu samoin loppusanat. Näppäimistö toimii jälleen (lukuun ottamatta nuolinäppäimiä), mutta tahmaisesti. Kuvien valinta on alkanut.

1.0

Dokumentointi on alkanut. Viinilasillinen on kaadettu näppäimistölle ja mutenkin dokumentointi etenee lähes suunnitelmien mukaan.

0.1

Matka tehty, valokuvia otettu ja matkapäiväkirja täytetty tekstillä.

0.0

Reilu tunti ja vartti sen jälkeen, kun olin tullut edelliseltä mp-kesälomareissulta alkoi itämään ajatus uudesta reissusta.

OH3CH's Spectacular Web Production tool v 5.4.0
Generated: 25.03.2008, 20:13:31
Copyright 2006 © OH3CH