Dokumentin sisältö

Tämä tarina on moottoripyörämatka Norjaan lunnia tapaamaan (kartta). Sivusto on pyritty tekemään sellaiseksi, että lukeminen sujuu myös hitaalla (modeemi)yhteydellä. Yksittäiset dokumentin osat on pyritty pitämään korkeintaan kahden sivun pituisina.

Paikannimet on kirjoittu siinä muodossa, kun ne ovat kartasta löytyneet. Samasta paikannimestä voi olla (ja onkin) useampaa kirjoitusasua, sillä erikielisiä karttoja on ollut mukana muutamia.

Sivuston tekniset ominaisuudet

Selaimesi tarvitsee tuen tyylisivuille, Java Sriptille sekä kehyksille. Web sivusto on generoitu tekemälläni ”OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla ja sivut on viimeistelty HTML Tidy’llä. Lopuksi ne on validoitu (W3C, HTML 4.01 ja W3C, css).

Versionhallintaa varten jokaisen sivun lopussa on päiväys aikaleimoineen ja ”OH3CH's Spectacular Web Production tool” –generaattorilla generoiduissa sivuissa myös generaattorin versionumero.

Sivujen käyttöohje

Alhaalla oikealla on navigointi kehys (=Frame). Jokaisella sivulla se on aina samassa paikassa, eikä sivua tarvitse navigoinnin esiinsaamiseksi rullailla hiirellä. Navigointilinkit ovat jokaisella sivylla samassa paikassa ja siksi helpot löytää ja käyttää.

Vasen kapea kehys on varattu pienille kuville, jos niitä kyseiseen osaan sivustoa jollain tavalla kuuluu. Kaikista vasemman reunan pikkukuvista on linkki suurempaan kuvaan. Kuva aukeaa omaan ikkunaansa ja kaikki kuvat aukeavat siihen samaan, joten kuvaikkunaa ei tarvitse välillä sulkea.

Mielipiteet

Kaikki tässä tarinassa esitetyt mielipiteet ovat omiani ja tottakai niiden kanssa saa olla erimieltäkin. Sitä vaan ei huomioida ennen tätä matkaa, matkan aikana eikä matkan jälkeen ja se on vain lukijan hyväksyttävä.

Valokuvat

Kaikki valokuvat, yhtä lukkuunottamatta, ovat itseni ottamia. Yksi omakuva, jossa esiinnyn edukseni, mutta ilman jalkoja, on otettu jäätikkövaelluksella yhden vaellusryhmään kuuluvan henkilön toimesta.

Miksi tämä dokumentti on julkaistu webissä?

Päätarkoitus on ollut dokumentoida tämä(kin) moottoripyöräilymatka itseäni varten. Huonomuistisuutta on jo esiintynyt aika ajoin ja ei muisti enää taida tästä kehittyä ainakaan parempaan suuntaan?

Muuta

On suositeltavaa käyttää kypärää tämän tarinan lukemisen aikana oman turvallisuuden takia.

Versiot

3.0

Lisätty kartat (Google Maps) summittaisine ajosuorituksineen.

2.2

Navigoinnin ja tulostuslinkin tekstit suomennettu.

2.1.0

Lisätty puuttuneita asteen merkkejä (º), sekä korjattu joitakin ”kiritusvihreitä”.

2.1

Lisätty ennen matkaa otettu valokuva, sekä korjattu muutama kiritusvihre.

2.0

Ensimmäinen kuvista siistitty versio oikoluettavaksi.

1.1

Kuvat kutistettu pieniksi ja vielä pienemmiksi. Lisätty tilastot.

1.0

Ensimmäinen generointiyritys web-sivuille. Otsikoita puuttuu. Kirjoitusvihreitä on ennemmän kuin laki sallii. Oikeankokoiset kuvat ja kuvasivut puuttuvat kokonaan.

0.1

Reissu heitetty ja kaikki valokuvat dokumentoitu. Kartan ja matkapäiväkirjan rapisuttelu on alkanut ja tarinan runkoa alettu hahmottamaan. Valokuvien skannaus (joopa joo, dinosaurusvärkeillä kuvattu mp matka) aloitettu.

0.0

Alkukesä oli ollut teknisiä murheita täynnä ja näytti jo siltä, että matka jää kokonaan tekemättä. Kuitenkin unissa tämä matka oli mielessä lähes joka yö ja toisinaan myös hereillä ollessakin.

OH3CH's Spectacular Web Production tool v 5.4.0
Generated: 21.02.2010, 19:31:26
Copyright 2006 © OH3CH